woensdag 24 februari 2010

Mexican Fudge

Stefan moest een opdracht doen over Mexico.
Hij moest een receptenboek maken met Mexicaanse recepten.
Voor extra punten kon hij ook 1 van de recepten maken en uitdelen op school.
1 van zijn klasgenoten heeft de fudge voor hem uitgekozen.
Stefan heeft het zelf gemaakt.
Het is echt JAMMIE !




Voor wie het wil uitproberen is hier het recept:

2 cups suiker
1 cup evaporated milk (ingedampte melk? lijkt op koffiemelk)
3 eetl. boter
1 1/2 theelepel kaneel
1/2 theel. zout
1/2 cup mini marshmallows (of in stukjes)
2 cups chocolade chips (+/- 300 gram)
1 theel. vanille extract (of beetje vanille suiker)

(1 cup is +/- 240 ml)
Warm de 1e 5 ingredienten onder constant roeren in een pan op middelhoog vuur.
Laat het minstens 5 minuten borrelen en blijf roeren.
Haal het daarna van het vuur.
Voeg de marshmallows, chocolade en vanille toe
Roer dit alles tot een gladde massa
Schenk het in een ingevette of met bakpapier bekleed bakblik (+/-24x24cm)
Laat het stijf worden in de koelkast en snijd het in blokjes.

Smullen maar !

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmm dat ziet er lekker uit zeg!!! Eens kijken of ik dat ook kan maken!
Knap zeg STefan!
Groetjes Heidi

Anoniem zei

Wat heb je dat netjes gedaan Stefan! Ziet er goed en lekker uit. Leuk ook, zulke opdrachten. En voor een extra punt had ik ook graag dit gebakken geloof ik.

Groet, Amarja.

Willeke zei

wow, klinkt erg zoet!
ziet er wel super uit!!